21:33 Їжачок у тумані |
И такое бывает (Множество сказок - здесь)
Як відтіняти тишу
- Я дуже люблю осінні похмурі дні, - сказав Їжачок. - Сонечко тьмяно світить, і такий туман-туманом... - Спокій, - сказав Ведмедик. - Еге. Наче все зупинилося і стоїть. - Де? - спитав Ведмедик. - Та ні, безвідносно. Стоїть і аніруш. - Хто? - Ну, як ти не розумієш? Ніхто. - Ніхто стоїть і не рухається? - Еге. Ніхто не рухається. - А комарі? Онде як літають! Дззззум!.. Дзззззум!.. - І Ведмедик замахав лапами, показуючи, як летить комар.
дальше в комментах |
Цитата || || Печать || Комментарии:8 |
21:34 - 22.09.2007 · Бастет · Журнал · Профиль |
- Комарі тільки ще дужче, - тут Їжачок зупинився, аби підшукати слово, - в і д т і н я ю т ь нерухомість, - врешті сказав він. Ведмедик сів: - Як то? Вони лежали на травичці біля кручі над річкою і грілися під тьмяним осіннім сонечком. За річкою пломенів осиками темний ліс.
- Ну от дивися! - Їжачок звівся й побіг. - Бачиш? - Що? - Який ліс нерухомий? - Ні, - сказав Ведмедик. - Я бачу, як ти біжиш. - Ти не на мене дивися, на ліс! - І Їжачок знов побіг. - Ну? - Отже, мені на тебе не дивитися? - Не дивися. - Гаразд, - сказав Ведмедик і відвернувся. - Та нащо ж ти зовсім відвернувся? - Ти ж сам сказав, щоб я на тебе не дивився. - Ні, ти дивися, тільки на мене й на ліс одночасно, збагнув? Я побіжу, а він стоятиме. Я відтінятиму його нерухомість. - Гаразд, - сказав Ведмедик. - Спробуймо. - І втупився в Їжачка скільки міг. - Біжи!
Їжачок побіг. - Швидше! - сказав Ведмедик. Їжачок побіг швидше. - Стій! - гукнув Ведмедик. – Давай почнемо спочатку. - Чого? - Та я ніяк не можу подивитися на тебе й на ліс одночасно: ти так кумедно бігаєш, Їжачку! - А ти дивися на мене і на ліс, розумієш? Я - біжу, ліс - стоїть. Я відтіняю його нерухомість. - А ти не міг би бігти більшими стрибками? - Нащо? - Спробуй. - Хіба я кенгуру? - Та ні, але ти - ніжками тупця-тупця, - і я не можу відірватися. - То не важливо, як я біжу, розумієш? Суть у тому, що я біжу, а він - стоїть. - Гаразд, - сказав Ведмедик. - Біжи!
Їжачок побіг знов. - Ну? - Такими дрібненькими крочками хіба відтіниш, сказав Ведмедик. - Тут треба плигати ось так! І він стрибнув, немов справжнісінький кенгуру. - Стій! - гукнув Їжачок. - Слухай! Ведмедик завмер. - Чуєш, як тихо? - Чую. - А якщо я крикну, то я криком відтіню тишу. - А-а-а!.. - закричав Ведмедик. - Тепер зрозумів? - Аякже! треба кричати й перекидатися! А-а-а! – знов загорлав Ведмедик і перекинувся через голову. - Ні! - закричав Їжачок. - Треба бігати й підстрибувати. Отак! - І застрибав по галявині. - Ні! - гукнув Ведмедик. - Треба бігти, падати, падати і підстрибувати, й летіти. - Як то? – Їжачок спинився. - А ось так! – І Ведмедик стрибнув з кручі. - І я! - вигукнув Їжачок і покотився з кручі навздогін Ведмедикові. - Ля-ля-ля! - заволав Ведмедик, деручись назад. - У-лю-лю! - по-пташиному запищав Їжачок. - Е-ге-гей! - на все горло загорлав Ведмедик і зіскочив з кручі знов.
Так аж до вечора вони бігали, стрибали, злітали з кручі і репетували на все горло, відтіняючи нерухомість і тишу осіннього лісу. |
Цитата | |
22:18 - 22.09.2007 · Гермиона · Журнал · Профиль |
Rain: яка цикава казочка |
Цитата | |
22:18 - 22.09.2007 · Бастет · Журнал · Профиль |
а это - язык оригинала:
Как оттенить тишину
— Я очень люблю осенние пасмурные дни, — сказал Ёжик. — Солнышко тускло светит, и так туманно- туманно... — Спокойно, — сказал Медвежонок. — Ага. Будто все остановилось и стоит. — Где? — спросил Медвежонок. — Нет, вообще. Стоит и не двигается. — Кто? — Ну, как ты не понимаешь? Никто. — Никто стоит и не двигается? — Ага. Никто не двигается. — А комары? Вон как летают! Пи-и!.. Пи-и!.. — И Медвежонок замахал лапами, показал, как летит комар. — Комары только еще больше, — тут Ёжик остановился, чтобы подыскать слово, — о т т е н я ю т неподвижность, — наконец сказал он. Медвежонок сел: — Как это? Они лежали на травке у обрыва над рекой и грелись на тусклом осеннем солнышке. За рекой, полыхая осинами, темнел лес.
— Ну вот смотри! — Ёжик встал и побежал. — Видишь? — Что? — Как неподвижен лес? — Нет, — сказал Медвежонок. — Я вижу, как ты бежишь. — Ты не на меня смотри, на лес! — И Ёжик побежал снова. — Ну? — Значит, мне на тебя не смотреть? — Не смотри. — Хорошо, — сказал Медвежонок и отвернулся. — Да зачем ты совсем-то отвернулся? — Ты же сам сказал, чтобы я на тебя не смотрел. — Нет, ты смотри, только на меня и на лес о д н о в р е м е н н о, понял? Я побегу, а он будет стоять. Я о т т е н ю его неподвижность. — Хорошо, — сказал Медвежонок. — Давай попробуем. — И уставился на Ёжика во все глаза. — Беги! Ёжик побежал. — Быстрее! — сказал Медвежонок. Ёжик побежал быстрее. — Стой! — крикнул Медвежонок. — Давай начнем сначала. — Почему? — Да я никак не могу посмотреть на тебя и на лес одновременно: ты так смешно бежишь, Ёжик! — А ты смотри на меня и на лес, понимаешь? Я — бегу, лес — стоит. Я о т т е н я ю его неподвижность.
— А ты не можешь бежать большими прыжками? — Зачем? — Попробуй. — Что я — кенгуру? — Да нет, но ты — ножками, ножками, и я не могу оторваться. — Это не важно, как я бегу, понял? Важно то, что я бегу, а он — стоит. — Хорошо, — сказал Медвежонок. — Беги!
Ёжик побежал снова. — Ну? — Такими маленькими шажками не оттенишь, сказал Медвежонок. — Тут надо прыгать вот так! И он прыгнул, как настоящий кенгуру. — Стой! — крикнул Ёжик. — Слушай! Медвежонок замер. — Слышишь, как тихо? — Слышу. — А если я крикну, то я криком о т т е н ю тишину. — А-а-а!.. — закричал Медвежонок. — Теперь понял? — Ага! Надо кричать и кувыркаться! А-а-а! — снова завопил Медвежонок и перекувырнулся через голову. — Нет! — крикнул Ёжик. — Надо бежать и подпрыгивать. Вот! — И заскакал по поляне. — Нет! — крикнул Медвежонок. — Надо бежать, падать, вскакивать и лететь. — Как это? — Ёжик остановился. — А вот так! — И Медвежонок сиганул с обрыва. — И я! — крикнул Ёжик и покатился с обрыва вслед за Медвежонком. — Ля-ля-ля! — завопил Медвежонок, вскарабкиваясь обратно. — У-лю-лю! — по-птичьему заверещал Ёжик. — Ай-яй-яй! — во все горло закричал Медвежонок и прыгнул с обрыва снова.
Так до самого вечера они бегали, прыгали, сигали с обрыва и орали во все горло, оттеняя неподвижность и тишину осеннего леса. С. Козлов |
Цитата | |
22:20 - 22.09.2007 · Бастет · Журнал · Профиль |
Ага. Особо меня радует Їжачок |
Цитата | |
22:21 - 22.09.2007 · йовин · Журнал · Профиль |
Мне Мишка уже на украинском зачитал (он умеет, на Украине жил). А так - одна из самых моих любимых сказок Козлова))) Спасибо, Баста |
Цитата | |
22:28 - 22.09.2007 · Бастет · Журнал · Профиль |
Ну, мы-то очень хорошо знакомы с тем, как о т т е н я т ь |
Цитата | |
00:08 - 23.09.2007 · Rainmaster · Журнал · Профиль |
оттенки черного |
Цитата | |
00:15 - 23.09.2007 · Бастет · Журнал · Профиль |
серы ли ночью черные кошки? |
Цитата | |
|
|